Rustig dragen

Babydragen voor uw rust en die van uw baby

 Over mij

Ik ben Benita Hammink en woon in Terborg. Naast dat ik getrouwd ben en moeder ben van twee prachtige kinderen (Jette en Bente) ben ik ook draagconsulente. Het dragen kwam bij mij letterlijk aanwaaien als de oplossing voor ons gezin. Mijn zwangerschap liep met zware bekkeninstabiliteit even anders dan we hadden verwacht. De rolstoel kwam in huis en hiermee groeide de vraag over hoe ik straks in mijn eentje voor ons kleine meisje moest kunnen zorgen terwijl ik nog amper aan kon lopen. Tja hier had ik alleen nog maar grote vraagtekens??

Met Bente hadden we ook wel gebruik gemaakt van een draagzak, maar verder wist ik helemaal niets extra's hierover anders dan dat het lekker en fijn was voor in het bos en op de dansvloer. Met Jette in het vooruitzicht heb ik mij georiënteerd op het dragen van baby's in doeken aangezien Jette nog te klein zou zijn voor de draagzak die we hadden. De liefde voor de doek kwam, de liefde voor het dragen groeide en bovenal vond Jette het ook nog eens heerlijk. De kinderwagen stond na 2 maanden al bij mijn moeder aangezien wij hem toch niet meer gebruikte en van het een kwam het ander. Ik was benieuwd wat er nog meer allemaal mogelijk was met de doek en besloot de cursus draagconsulent te volgen bij Liefdevol Dragen in september 2018. 

Aansluitend daarop heb ik al heel wat ouders en baby's mogen helpen met het rustig en veilig dragen van hun baby in een drager of draagdoek. Wat is het toch een mooi beroep om hierbij te mogen ondersteunen en om ouders zoiets moois mee te mogen geven voor de toekomst met hun kleintje.